Advertisement
Advertisement
Engku Emran & Bella Sah Suami Isteri
September 8, 2017
Zul Ariffin Kuat Cemburu?
September 11, 2017

Diana Danielle & Aishah Azman Dipenjara?

Kos kehidupan yang tinggi membuatkan segelintir masyarakat mengambil jalan pintas dengan menjual diri mereka demi meraih keuntungan dan kemewahan. Begitulah perjalanan hidup seorang gadis materialistik yang bernama Raisha lakonan Diana Danielle.

Raisha telah dilahirkan dari keluarga yang serba kesusahan. Ibu bapanya, Samsudin dan Arfah (Rahim Jailani dan Laila Nasir) yang telah berkahwin beberapa tahun, menghadapi kesusahan untuk mendapat zuriat. Namun, setelah berjaya melahirkan Raisha, Arfah ditimpa kemalangan dan meninggal dunia. Tragedi ini memberi impak yang amat dalam kepada Raisha.

Walaupun kehidupan Raisha di kampung serba kekurangan, Samsudin sentiasa memberikan pakaian dan barangan yang elok untuk puterinya itu. Masa berlalu dan Raisha sudah pun meningkat dewasa. Terbiasa dengan sifat ayahnya yang sentiasa menurut kehendaknya, Raisha membesar menjadi seorang yang kuat memberontak apabila permintaannya tidak diturutkan. Oleh itu, Raisha dan Samsudin sering tidak sehaluan dan mereka sering mengadu nasib di kubur Arfah.

Sifat manja Raisha semakin menjadi-menjadi apabila dia mula melanjutkan pelajarannya di sebuah institut pengajian tinggi swasta. Hal ini kerana, kebebasan tanpa pengawasan penuh ayahnya yang sentiasa diidamkan Raisha sudah pun tercapai. Di Kuala Lumpur, Raisha berkenalan dengan pelbagai jenis orang di kolejnya termasuk golongan kaya dan golongan industri fesyen.

Berbekalkan dengan kecantikan Raisha, Raisha sering ditawarkan untuk menjadi peragawati. Bermula dari situ, kehidupan Raisha semakin liar dan mula ke kelab malam dan bekerja sebagai peneman sosial (escort) bersama rakannya Melly. Namun, kebahagiaan yang dirasakan Raisha ketika itu mula berubah apabila kelab malam mereka dikepung pihak berkuasa dan menangkap semua peneman sosial termasuk Raisha dan Melly.

Bagaimanakah kesudahan kehidupan Raisha? Dapatkah Raisha memperbaiki kehidupannya? Saksikan kisah Raisha dalam drama Lestary Raisha setiap hari Rabu dan Khamis bermula 13 September, pada pukul 9 malam.

Membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Puteri Aishah, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Tunku Hanis dan Taib Zamannuri, drama 13 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production Sdn Bhd dibawah arahan Nizam Zakaria. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web www.tv3.com.my dan ikuti juga laman sosial Facebook, Twitter, Instagram dan youtube TV3 iaitu @TV3Malaysia.

How do you feel?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid